FC Groningen laat huurling gaan: 'De voorwaarden waren voor ons nu te fors'

FC Groningen laat huurling gaan: 'De voorwaarden waren voor ons nu te fors'

27-12-2021 17:47
23

Elias Olsson is niet langer speler van FC Groningen. De Trots van het Noorden huurde de verdediger tot het einde van 2021 en heeft besloten om de koopoptie niet te lichten.

Groningen wist Olsson deze zomer op Deadline Day nog een huurdeal te sluiten met Kalmar FF. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus liet toen doorschemeren dat Olsson zijn wedstrijden vooral in Groningen O21 zou spelen. Dat gebeurde ook. De Zweed kwam tot twee optredens in het eerste elftal: tegen Fortuna Sittard mocht Olsson één minuut invallen, tijdens het bekerduel met Helmond Sport stond hij negen minuten op het veld.

Wedden

Meer odds

Op de clubsite legt Fledderus uit waarom Groningen de koopoptie voor Olsson niet licht. "Wij waren zeker niet ontevreden over de ontwikkeling van Elias in Groningen en hij paste zich ook goed aan in zijn nieuwe leefomgeving. Wij moesten echter nu een beslissing nemen over de koopoptie. De voorwaarden die hieraan waren gesteld, waren voor ons op dit moment te fors."

"Elias is en blijft een interessante speler en wij blijven hem dan ook zeker nauwlettend volgen", voegt Fledderus daaraan toe. "Voor nu danken wij hem voor zijn inspanningen bij FC Groningen in de afgelopen maanden."