Kjaer bescheiden over heldendaad na Eriksen-incident: 'Als hij oké is, ben ik oké'

Kjaer bescheiden over heldendaad na Eriksen-incident: 'Als hij oké is, ben ik oké'

01-01-2022 11:28
8

Simon Kjaer veroverde op 12 juni 2021 alle voetbalharten toen zijn ploeggenoot Christian Eriksen tijdens Denemarken-Finland een hartaanval kreeg: de centrale verdediger was direct ter plaatse, schermde Eriksen met zijn ploeggenoten af voor de camera's en troostte de partner van de spelmaker. Kjaer is door The Guardian uitgeroepen tot Footballer of the Year, maar blijft bescheiden.

De momenteel zwaar geblesseerde verdediger van AC Milan wijst naar zijn collega-internationals. "Ik ben vereerd. Maar zoals ik eerder al gezegd heb: mijn reactie was een impuls, net als die van mijn teamgenoten. Wat we deden, deden we als team", laat hij weten aan The Guardian. "Dit had ik ook niet kunnen doen zonder mijn teamgenoten om me heen. En uiteindelijk ging het alleen maar om Christian, zijn gezondheid en zijn familie." 

Kjaer doet een half jaar na dato ook aan 'nazorg' en heeft nog regelmatig contact met zijn voetbalvriend. "Dat is mijn therapie. Als hij oké is, dan ben ik oké. Als het goed met hem gaat, gaat het goed met mij", aldus de 32-jarige verdediger. "Natuurlijk heb ik het wel eens moeilijk met allerlei dingen, dat zal altijd zo blijven. Maar als ik zie dat Christan en zijn familie gelukkig zijn, dan ben ik dat ook." 

Inmiddels is Kjaer herstellende van een zware knieblessure, die hem de rest van het seizoen zal kosten. Sinds hij Eriksen op het randje van de dood heeft zien balanceren, plaatst hij het voetbal echter steeds meer in perspectief. "Uiteindelijk is het maar voetbal en is het maar mijn knie, hoewel dat twee hele belangrijke dingen zijn voor een voetballer. Maar het gaat goed met mij en met mijn familie en ik zal zeker terugkeren op het veld", laat hij weten. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie