Rooney: 'Tactisch was Van Gaal erg goed, maar hij was misschien iets te eerlijk'

Rooney: 'Tactisch was Van Gaal erg goed, maar hij was misschien iets te eerlijk'

04-01-2022 15:56 Laatste update: 16:17
18

Wayne Rooney werkte bij Manchester United met Louis van Gaal, die op Old Trafford twee turbulente, maar niet erg succesvolle seizoenen beleefde. Volgens Rooney ging de huidige Oranje-bondscoach ten onder aan zijn eigen eerlijkheid.

Van Gaal stapte na het succesvolle WK van 2014 over naar Manchester United en werd twee jaar later bedankt voor bewezen diensten: in de tussentijd won hij één FA Cup, maar presteerde hij wisselvallig in de competitie en had hij het bij vlagen aan de stok met de Engelse pers én enkele spelers. "Tactisch was hij erg goed, maar hij was misschien iets te eerlijk", vertelt Rooney in een uitgebreid interview met Alan Shearer voor The Athletic. "Hij sprak een achttienjarige speler op dezelfde manier aan als een 35-jarige. Daar moet je een balans in vinden, ervoor zorgen dat de young lads zonder angst spelen."

Volgens Rooney was Sir Alex Ferguson, met wie hij voor het Van Gaal-tijdperk jarenlang samenwerkte bij Manchester United, daar een meester in. Wazza heeft nog steeds contact met zijn oude managers, nu hij met Derby County aan een onmogelijke missie bezig is: The Rams hebben door financiële problemen 21 (!) punten in moeten leveren en staan stijf onderaan in het Championship. "Ik heb Van Gaal, Moyesy (David Moyes, red.) en Alex Ferguson gesproken, ja. Niet zozeer om advies gevraagd, eerder feedback. Echt advies geven is lastig in zo'n situatie. We zitten met personeel dat zijn baan kwijtraakt, dit is totaal anders dan wat normale managers meemaken."