Heitinga maakt indruk op Ten Hag en Overmars: 'Verwacht dat het hem veel brengt'

Heitinga maakt indruk op Ten Hag en Overmars: 'Verwacht dat het hem veel brengt'

06-01-2022 15:28
73

Marc Overmars en Erik ten Hag zien John Heitinga aan de weg timmeren als coach van Jong Ajax. De directeur voetbalzaken en de trainer van het eerste elftal van de Amsterdammers hebben hoge verwachtingen van de 38-jarige oud-verdediger.

Heitinga had eerder Ajax O18 onder zijn hoede en staat nu aan het roer bij de beloften in de Keuken Kampioen Divisie. Overmars roemt zijn kwaliteiten om talenten beter te maken. "Ik denk dat hij heel veel uit een speler kan halen", zegt hij bij ESPN. "Dat komt wel sterk naar voren. Ook omdat hij zijn eigen geschiedenis heeft als speler op topniveau. Ik denk dat hij de spelers goed kan raken."

Wedden

Meer odds

Overmars benaderde Heitinga afgelopen zomer voor de klus bij Jong Ajax. "Ik belde hem op en zei: Denk er eens over na, maar je moet niet te lang nadenken, want dan gaan we weer verder, haha. Ik zag dat hij de ambitie had, hij was ook vrij snel begonnen in de jeugd. Een beginnende trainer moet vlieguren maken. Dit jaar mag hij blij zijn dat hij een prachtelftal als Jong Ajax mag trainen en zich verder kan ontwikkelen."

De Ajax-directeur vindt dat de 87-voudig international zich vooral moet blijven ontwikkelen. "Trainer zijn, dat leer je niet zomaar in drie, vier jaar. Natuurlijk is het mooi als we oud-spelers kunnen opleiden, maar ze moeten goed zijn en kwaliteit hebben. Dat is het enige dat telt."

Ook Ten Hag roemt het feit dat Heitinga de weg der geleidelijkheid bewandelt. "Het trainersvak is in deze tijd zo complex. Het is bijna niet te doen om een hele snelle weg af te leggen. Dat kan wel, maar je ziet overal om je heen oud-topvoetballers verdrinken. Hij kiest voor de weg der geleidelijkheid en ik hoop dat het hem veel succes gaat brengen. Dat verwacht ik wel met de manier waarop hij bezig is."