Van 't Schip wil weer aan de slag: 'Terugkeer naar Nederland is een optie'

Van 't Schip wil weer aan de slag: 'Terugkeer naar Nederland is een optie'

John van 't Schip is klaar voor een nieuwe uitdaging. De 58-jarige trainer, die op 31 december van het vorig jaar zijn laatste werkdag als bondscoach van Griekenland had, sluit in gesprek met VoetbalPrimeur ook een terugkeer naar Nederland niet uit.

De voormalig vleugelaanvaller liet aan deze website weten dat geïnteresseerde clubs met een goed verhaal hem altijd mogen bellen. "Daar sta ik vrij open in", vertelt Van 't Schip. "Het belangrijkste is dat ik een goed gevoel heb bij de mensen met wie ik ga werken. De organisatie moet kloppen en daar nemen we dan een beslissing over."

Het bondscoachschap in Griekenland beviel de voormalig oefenmeester van onder meer FC Twente, PEC Zwolle en de Ajax-beloften goed en dus is ook een nieuwe klus als coach van een land een mogelijkheid. "Als het plaatje maar klopt, we het eens zijn over de financiën en ik het een mooie uitdaging vind. Of het dan bondscoach of clubcoach is, laat ik in het midden."

Hoewel het trainersvak hem goed lijkt te liggen, draait Van 't Schip ook voor een andere rol binnen een club of bond zijn hand niet om. "Ik wil in ieder geval in de voetballerij werkzaam blijven, maar dat kan dus inderdaad ook in een andere rol dan trainer zijn. Ook dat is een mogelijkheid. Het ligt er maar net aan hoe ze het brengen."

Nederlandse clubs mogen, als ze een goed verhaal hebben, in ieder geval altijd contact opnemen met de in Canada geboren Amsterdammer. "Ook voor een terugkeer in Nederland sta ik open. In principe kan alles, maar dan zullen we ook weer moeten gaan kijken of ik het leuk vind. Voordat ik coach van Griekenland werd, heb ik ook met clubs gesproken, dus dat sluit ik voor nu ook zeker niet uit."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s