'Definitief goed nieuws tijdens persconferentie: stadions weer voor één derde vol'

'Definitief goed nieuws tijdens persconferentie: stadions weer voor één derde vol'

Na de Eredivisie-onderbreking zal er weer publiek in de stadions zitten, al wordt het nog niet meteen volle bak. Tijdens buitenevenementen – waar betaald voetbalwedstrijden dus onder vallen – mag één derde van de totale capaciteit benut worden, gaat het kabinet dinsdagavond bekendmaken.

Ajax-Go Ahead Eagles van zondag 7 november was de voorlopig laatste wedstrijd met publiek, maar daar gaat in februari verandering in komen. De terugkeer van het stadionpubliek zat er al langere tijd aan te komen, maar volgens het Algemeen Dagblad en de NOS profiteert ook de sector betaald voetbal van de aan te kondigen versoepelingen.

Dat gaat echter wel in stappen: in eerste instantie mag dus één derde van de stadions volstromen. Fans moeten volgens het AD bovendien gebruikmaken van hun coronapas, voordat ze toegang krijgen. Wanneer er weer meer publiek naar binnen mag, zal op een later moment moeten blijken.

Premier Mark Rutte en minister Ernst Kuipers gaan dinsdagavond de nieuwe maatregelen toelichten. FC Utrecht-SC Cambuur van zaterdagmiddag 5 februari wordt de eerstvolgende Eredivisie-wedstrijd met publiek.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s