Van Hanegem aangedaan door verlies Jansen: 'Deze column valt mij zwaar'

Van Hanegem aangedaan door verlies Jansen: 'Deze column valt mij zwaar'

Willem van Hanegem is aangedaan door het overlijden van Wim Jansen, met wie hij samenspeelde bij Feyenoord en het Nederlands elftal. De Kromme staat in zijn column in het Algemeen Dagblad stil bij het verlies van zijn oud-ploeggenoot (75).

'Dat Wim Jansen er niet meer is, kwam bij mij binnen als een schok', schrijft Van Hanegem. 'We beleefden samen de succesvolle jaren van de club. Later was er natuurlijk Oranje, met uiteraard het WK 1974. Wim was mogelijk een nog grotere mopperaar dan ik als speler; hij kon echt tekeergaan als mensen er een potje van maakten.'

Jansen was na zijn carrière technisch directeur in De Kuip, toen Van Hanegem aan de slag ging als trainer van Feyenoord. 'Nee, wij waren niet gebrouilleerd', benadrukt laatstgenoemde.

Van Hanegem bewierookt de voetballer Jansen. 'Hij is absoluut een van de beste spelers van Nederland geweest. Hij zou ook in deze tijd tot de topcategorie hebben behoord. Mensen praten vaak nog lovend over het middenveld van Feyenoord dat ik vormde met Jansen en Franz Hasil. Bij Oranje waren we nog een tikkie beter, want Johan Neeskens was beter dan Hasil. Het was heerlijk om met die jongens te voetballen en te weten dat Jansen altijd in je rug zat.'

'Ik schrijf al jaren columns voor het AD, maar deze valt mij zwaar. Omdat ik Wim en zijn familie goed heb gekend. En ook omdat ik niet graag op de voorgrond treed als er mensen zijn overleden. Er zijn al zoveel van die types die dat maar al te graag doen. Maar ik wilde en moest uiteraard toch stilstaan bij het overlijden van de man met wie het een genot was om te voetballen', besluit Van Hanegem.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s