Update: ''Here-we-go': Traoré derde nieuwkomer FC Barcelona'

Update: ''Here-we-go': Traoré derde nieuwkomer FC Barcelona'

27-01-2022 17:06
134

FC Barcelona werkt opnieuw aan een verrassende slag op de transfermarkt. De Catalanen proberen Tottenham Hotspur de loef af te steken in de strijd om Wanderers-snelheidsduivel Adama Traoré, melden diverse Britse en Spaanse media.

Volgens onder meer The Athletic en RAC1 moet Traoré na Dani Alves en Ferran Torres de derde winteraanwinst van de Catalanen worden. De achtvoudig Spaans international speelde ooit in de jeugd van FC Barcelona, voordat hij zijn geluk in Engeland wil beproeven, maar wil nu graag weer terug naar Catalonië.

Barcelona zou inzetten op een huurtransfer, inclusief optie tot koop van 35 miljoen euro. Door deze constructie kan Barça Traoré deze maand al binnenhalen, zonder dat het eerst spelers moet verkopen. Ook de situatie van de zwaar op de begroting drukkende contractrebel Ousmane Dembélé heeft geen invloed op de kans van slagen van deze transfer. Tottenham is ook nog in de race, maar volgens de berichtgeving heeft Barça de beste papieren voor het binnenhalen van Traoré.

Update: de deal is beklonken, melden David Ornstein (The Athletic) en transferexpert Fabrizio Romano. FC Barcelona en Wolverhampton hebben een akkoord bereikt over Traoré. De buitenspeler wordt voor een halfjaar verhuurd aan Barça, dat vervolgens een optie tot koop voor dertig miljoen euro, exclusief bonussen, kan bedingen. Barcelona neemt honderd procent van het salaris van Traoré over gedurende zijn huurperiode. Vrijdag heeft de Spanjaard zijn medische keuring in Catalonië.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie