Nu helemaal afgerond: Ajax maakt transfer Ihattaren officieel

Nu helemaal afgerond: Ajax maakt transfer Ihattaren officieel

30-01-2022 18:04 Laatste update: 18:08
399

Ajax heeft Mohamed Ihattaren gepresenteerd. De club huurt de middenvelder tot januari 2023 van Juventus en heeft een optie tot koop weten te bedingen.

Het afronden van de transfer nam veel tijd in beslag omdat er een aantal juridische zaken geregeld moest worden. Ihattaren en Ajax waren al wel een tijdje akkoord en een akkoord met Juventus was ook het grootste probleem niet. De Amsterdammers kunnen Ihattaren in januari 2023 voor maar twee miljoen euro definitief overnemen.

Wedden

Meer odds

Met het binnenhalen van Ihattaren verrast Ajax vriend en vijand. In Amsterdam krijgt de middenvelder de kans om zijn carrière nieuw leven in te blazen, nadat hij bij PSV op een zijspoor belandde en voor zowel Juventus als Sampdoria geen minuut speelde. Daardoor zal Ihattaren eerst tijd nodig hebben om weer helemaal fit te worden.

Ajax laat weten dat Ihattaren op dit moment in quarantaine zit en daarna zal aansluiten bij het beloftenelftal. Directeur voetbalzaken Marc Overmars heeft vertrouwen in de technicus. "Hij is pas negentien jaar oud en wordt gezien als één van de grootste talenten in het Nederlandse voetbal", valt te lezen op de clubsite.

"Hij heeft echter door bepaalde omstandigheden al een tijdje geen wedstrijden meer gespeeld. Bij ons zal hij aan zijn fitheid blijven werken en dat gaat hij bij Jong Ajax doen. Daar kan hij laten zien dat hij nog steeds die goede speler is die we allemaal kennen. Daar ben ik erg benieuwd naar. Wij bieden hem deze kans en we gaan hem helpen, maar het begint allemaal bij hemzelf. Dat weet hij."