Heerenveen bekijkt opties na Jansen-ontslag: 'Hij is het polsen waard'

Heerenveen bekijkt opties na Jansen-ontslag: 'Hij is het polsen waard'

02-02-2022 18:51
47

Sc Heerenveen-icoon Foppe de Haan ziet in Ruud van Nistelrooy de ideale opvolger van de ontslagen Johnny Jansen. Een eventuele komst lijkt echter ver weg, aangezien de zeventigvoudig international het naar zijn zin heeft bij Jong PSV.

Eind januari zette Heerenveen Jansen op straat en sindsdien is de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer in volle gang. Sipke Hulshoff, Kees van Wonderen en Jon Dahl Tomasson zijn genoemd als mogelijke kandidaten, maar De Haan pleit voor Van Nistelrooy. "Als hij het wil, zou dat fantastisch zijn", zegt hij in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Ruud is het polsen waard. Ik denk niet dat hij het doet. Maar ik zou het hem zeker vragen. Je weet maar nooit."

Ferry de Haan, technisch directeur van de Friezen, noemt Van Nistelrooy een 'interessante optie'. "Ruud heeft een fantastische carrière gehad en furore gemaakt bij Heerenveen. Je moet nooit een deur dichtgooien en zeker niet voor zo'n naam. Maar of het realistisch is, weet ik niet. Er is in ieder geval geen contact met hem geweest."

Van Nistelrooy speelde in het seizoen 1997/1998 voor Heerenveen, alvorens hij de overstap maakte naar PSV. Gedurende zijn periode in Friesland kwam hij tot 37 wedstrijden en veertien doelpunten.