FC Utrecht helpt ultieme pechvogel: Het is voor hem een persoonlijk drama

FC Utrecht helpt ultieme pechvogel: "Het is voor hem een persoonlijk drama"

04-02-2022 07:46
55

Naoki Maeda speelt geen wedstrijd meer voor FC Utrecht, maar technisch directeur Jordy Zuidam vergeet hem niet. De Japanner is geopereerd in Nederland en krijgt in de eerste fase van zijn revalidatie hulp uit de Domstad.

FC Utrecht huurde Maeda deze winter met een optie tot koop van Nagoya Grampus. Bij zijn debuut, thuis tegen Ajax, ging het meteen mis: de 27-jarige middenvelder brak zijn been in een duel met Lisandro Martínez. "Het is voor hem een persoonlijk drama", reageert Zuidam op de Utrecht-kanalen. "Zijn droom om in Europa te voetballen ging in vervulling en hij was ontzettend gedreven."

Wedden

Meer odds

Maeda heeft een 'zware operatie' achter de rug, vertelt Zuidam. Die vond plaats in Nederland. "Wij zullen er alles aan doen om hem in deze fase bij te staan, te helpen met revalideren en hopelijk weer terug te brengen naar het niveau dat hij heeft." Maeda zal niet meer in actie komen voor Utrecht. "Zijn blessure duurt langer dan de huurperiode. Uiteindelijk zal hij dus terugkeren naar Japan. Wanneer dat precies is, zullen we zo goed mogelijk afstemmen met Maeda en zijn club."