Schmidt ontkent aanname over Ajax: 'Ik heb geen frustratie, maar het is niet zo'

Schmidt ontkent aanname over Ajax: 'Ik heb geen frustratie, maar het is niet zo'

04-02-2022 17:12
84

Roger Schmidt ontkent dat hij PSV verlaat vanwege een gebrek aan perspectief op prijzen. Meerdere malen stelde de Duitse trainer het verschil met Ajax in financiële middelen aan de kaak, maar dit staat los van zijn beslissing om te vertrekken uit Eindhoven.

"Ik heb geen frustratie over de concurrentie met Ajax", zegt Schmidt op het persmoment van vrijdag, geciteerd door Voetbal International. "PSV is een grote club, daarom ben ik hier. We kunnen alleen niet doen alsof we hetzelfde te besteden hebben, want dat is niet zo. Maar dit wist ik ook al toen ik hier tekende."

Wedden

Meer odds

Schmidt benadrukt dat PSV 'iets speciaals' moet doen, wil de kampioensschaal dit seizoen in Eindhovense handen komen. "Maar dat betekent niet dat ik meer geld wil, nog betere spelers of betere voorwaarden en dat we dan kampioen worden", maakt hij duidelijk. In het geruchtencircuit ging rond dat Schmidt de deur bij PSV sluit, omdat hij te weinig inspraak heeft in het transferbeleid. Dat is volgens hem niet zo.

Mede om zijn scherpe mening over Ajax kreeg de PSV-trainer sinds zijn aanstelling geregeld te maken met kritiek. "Of ik een gebrek aan respect heb gevoeld? Hmm, nee", reageert Schmidt aarzelend. "In het voetbal kun je overal over discussiëren. Over de trainer, de spelers en de speelstijl. Daarom is voetbal ook zo interessant en zal er ook altijd discussie over alles zijn."