Verlossing voor Willem II na tien (!) nederlagen op rij: Oosting pijnigt vader

Verlossing voor Willem II na tien (!) nederlagen op rij: Oosting pijnigt vader

06-02-2022 16:25
50

Willem II heeft na tien Eredivisie-nederlagen op rij eindelijk weer eens kunnen juichen, met dank aan Thijs Oosting. Uitgerekend het RKC Waalwijk van zijn vader Joseph Oosting ging zondagmiddag voor de bijl in een rommelige, maar vermakelijke Brabantse derby.

Het veld was vooral aan de zijkanten nauwelijks bespeelbaar wegens overvloedige regenval. Het tijdens de winterse transferperiode flink gerenoveerde Willem II ging het beste met de omstandigheden om, startte fel en stond binnen een kwartier al met 2-0 voor dankzij Oosting. De debutant – vorig seizoen nog speler van RKC – lanceerde eerst zichzelf en werd daarna vrijgespeeld door Max Svensson: tot twee keer toe werd doelman Etienne Vaessen kansloos gelaten.

Wedden

Meer odds

RKC sputterde nog tegen en kreeg kansen via Michiel Kramer en Jens Odgaard, maar Willem II kwam vlak voor rust ook nog op 3-0, dankzij een andere nieuwkomer. Svensson zorgde opnieuw voor de assist en de bij FC Den Bosch opgepikte Jizz Hornkamp zag zijn kopbal via de handschoenen van Vaessen over de lijn hobbelen.

De thuisploeg had met zijn krachten gesmeten en moest na rust vooral tegenhouden. Kramer dacht vlak na rust de aansluitingstreffer te maken, maar Freek Heerkens voorkwam dat met een formidabele redding op de doellijn. Twintig minuten voor tijd kon Kramer na een lange bal van keeper Vaessen alsnog de 3-1 maken, maar RKC kon geen serieus slotoffensief meer ontketenen. Willem II kon nog opgelucht ademhalen, toen Jorn Brondeel – de vervanger van de afwezige sluitpost Timon Wellenreuther – hands leek te maken, maar sleepte de langverwachte driepunter binnen.

De ploeg van Fred Grim springt voorlopig over Heracles Almelo heen naar plek veertien. Get verschil met RKC is één punt.