Ajax profiteert van PSV-misstap: goede overwinning op Heracles, vijf punten los

06-02-2022 18:39
249

Ajax heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies dat PSV zaterdagavond leed. De Amsterdammers wonnen in eigen huis met 3-0 van Heracles Almelo, waardoor het gat met de achtervolger is vergroot tot vijf punten.

Een dag voordat Ajax in actie kwam tegen Heracles, verloor PSV met 1-2 van AZ. Voor de landskampioen was het dus extra belangrijk om te winnen van Frank Wormuth en consorten. Iets dat eerder dit seizoen niet lukte, toen het 0-0 werd in Almelo.

In deze wedstrijd kwam Ajax een stuk overtuigender voor de dag dan in de vorige ontmoeting met Heracles. De thuisploeg dicteerde het spel terwijl Heracles vooral probeerde tegen te houden. Dat lukte tot aan de 22ste minuut: uit een corner tikte 'Mister 1-0' Davy Klaassen de bal net voor de lijn binnen, nadat Kaj Sierhuis de bal richting zijn eigen doel kopte.

Na de openingstreffer bleef Ajax dominant, terwijl Heracles vrijwel niets wist te creëren. Toch duurde het even voordat de ploeg van Erik ten Hag de marge verdubbelde. Dat gebeurde uiteindelijk tien minuten na rust, toen Sébastien Haller de bal na een goede voorzet van Dusan Tadic binnen tikte.

In de 65ste minuut besliste invaller Kenneth Taylor de wedstrijd. De middenvelder kreeg alle ruimte van de Heracles-verdedigers en verschalkte Janis Blaswich na een mooie solo. Daarna nam Ajax wat gas terug. In de 89ste minuut kregen de Amsterdammers vanaf de strafschopstip nog de uitgelezen kans op 4-0, maar Dusan Tadic produceerde een zeldzame misser.

Daardoor bleef het bij 3-0 voor Ajax, dat goede zaken doet in de Eredivisie. De Amsterdammers staan nu vijf punten voor op nummer twee PSV. Heracles bezet de vijftiende plek op de ranglijst.