Kraay rekent voor, Ten Hag laat zich niet gek maken: Nog een lange weg

Kraay rekent voor, Ten Hag laat zich niet gek maken: "Nog een lange weg"

06-02-2022 19:07
36

Ajax nam eind januari de eerste plek in de Eredivisie over na een directe confrontatie met PSV en is zondag verder uitgelopen: één dag nadat PSV zichzelf thuis liet verrassen door AZ, won Ajax van Heracles Almelo en werd het onderlinge verschil uitgebouwd naar vijf punten. Trainer Erik ten Hag wil echter niet te vroeg juichen, met nog dertien speelrondes op komst.

ESPN-interviewer Hans Kraay junior rekende het na afloop van Ajax-Heracles voor. "Ja, maar het is februari. Het is nog een lange weg", counterde Ten Hag echter. "Natuurlijk, het is altijd fijn als je de afstand naar de nummer twee kunt vergroten – dat hebben we bij dezen gedaan – maar we willen hier blijven en er zijn nog heel veel wedstrijden te gaan."

Of Ajax in de eindfase van het seizoen ook gebruik gaat maken van Mohamed Ihattaren, wilde Ten Hag nog niet zeggen. De Juventus-huurling wordt in eerste instantie bij Jong Ajax klaargestoomd voor het grote werk en Ten Hag riep voor het weekend op om de linkspoot 'met rust te laten'. "Nou, laten we dat dan doen, Hans", lachte Ten Hag desgevraagd. "Ik kan er geen voorspelling over geven, het hangt er gewoon van af hoe het proces gaat verlopen. Dat zullen we elke dag volgen en van daaruit kiezen wij de route. Ik ben een ongeduldige trainer, maar als hij niet klaar is, zit het er niet in, dus het ligt aan hemzelf. Er moeten nog heel veel stappen gezet worden, laten we het daarbij houden."

Ajax maakt zich nu op voor de bekerwedstrijd tegen Vitesse van woensdagavond. Daarna volgen een thuiswedstrijd tegen FC Twente, een vrije midweek, een bezoek aan Willem II én het eerste Champions League-treffen met Benfica.