Roep om direct Schmidt-vertrek groeit: 'Met hem twee seizoenen verloren'

Roep om direct Schmidt-vertrek groeit: 'Met hem twee seizoenen verloren'

07-02-2022 17:31 Laatste update: 17:41
136

Willy van de Kerkhof denkt dat PSV er beter aan doet om per direct afscheid te nemen van Roger Schmidt. De clubicoon pleit na een 'dramatische avond' tegen AZ voor een frisse wind voor de spelersgroep.

PSV verloor de eerste wedstrijd na de aankondiging van Schmidt om te vertrekken afgelopen weekend met 1-2 van AZ. "Nu hij heeft aangekondigd dat hij afscheid gaat nemen van de club, is het misschien slim om hier goed over na te denken. Moet je niet een andere keuze maken op trainersvlak? Want wat je dit weekend zag, was eigenlijk dramatisch", begint Van de Kerkhof tegenover Omroep Brabant.

De voormalig international vraagt zich af wat PSV ermee opschiet om tot de zomer door te gaan met Schmidt. "Wat wil de club bereiken? Misschien moet je dit halfjaar gebruiken om orde op zaken te stellen. Want we hebben met Schmidt toch weer twee seizoenen verloren."

Algemeen directeur Toon Gerbrands en technisch directeur John de Jong hebben volgens Van de Kerkhof niet verkeerd gehandeld door Schmidt medio 2020 aan te stellen. "Je bent afhankelijk van de spelers die de voetbalmethodiek uitvoeren. Er is in ieder geval niet uitgekomen wat Schmidt PSV beloofd had: aanvallend voetbal", legt hij uit. "Gerbrands en De Jong hebben twee jaar geleden de keus voor Schmidt gemaakt en ik denk dat ze nu ook een keus moeten maken: willen we die laatste maanden nog verder met Schmidt of laten we hem aanrommelen?"