Van der Gijp reageert op Overmars-schandaal: 'Kunnen er zo 800 volgen'

Van der Gijp reageert op Overmars-schandaal: 'Kunnen er zo 800 volgen'

07-02-2022 18:13 Laatste update: 19:11
316

René van der Gijp heeft zijn bedenkingen bij het opstappen van Marc Overmars als directeur voetbalzaken van Ajax. De voormalig speler van onder meer PSV denkt dat er meer gebeurd is dan nu naar buiten is gekomen.

In gesprek met De Telegraaf laat Van der Gijp zijn licht schijnen op de rel. De tafelheer van VI Vandaag heeft zijn twijfels bij de gang van zaken. "Zou je dan niet die vrouwen bij elkaar kunnen roepen om erover te praten en vervolgens denken: zand erover?", vraagt Van der Gijp zich af. "Ik vind het bijzonder dat hij ineens ontslag nam. Dan denk ik: was er geen enkele mogelijkheid om het uit te praten? Er zal wel meer gebeurd zijn."

Of Van der Gijp dacht dat Overmars zoiets zou kunnen doen? "Dit zoek ik eigenlijk achter iedereen in de voetballerij", zegt hij, weliswaar lachend. Serieus: "Er kunnen er zo achthonderd volgen. Die wereld is het een beetje. Een wereld van machotypes."

Er wordt volop gespeculeerd over de toekomst van Erik ten Hag bij Ajax. Van der Gijp vermoedt dat de oefenmeester bij een mooi aanbod vertrekt uit Amsterdam. "Ze gingen goed met elkaar om en hadden een soort commitment. Ten Hag denkt nu: ik hoef voor hem niet meer te blijven."