Ten Hag spreekt en Van der Sar nog niet: 'Dat heeft met de contracten te maken'

Ten Hag spreekt en Van der Sar nog niet: 'Dat heeft met de contracten te maken'

10-02-2022 10:11
164

Erik ten Hag vindt het niet vreemd dat Edwin van der Sar de pers nog niet te woord heeft gestaan over de situatie rond Marc Overmars. De algemeen directeur van Ajax kreeg forse kritiek op het feit dat hij zijn trainer 'de kastanjes uit het vuur liet halen'.

Daar kreeg Ten Hag na afloop van de met 5-0 gewonnen bekerwedstrijd tegen Vitesse vragen over op de persconferentie. "Dat heeft te maken met de contracten van de zendgemachtigden", legt de Tukker uit. "Edwin gaat ongetwijfeld nog iets over de situatie zeggen, maar de termijn was erg kort. Het nieuws is nog heel vers en dan komen de trainers dus als eerste aan het woord."

Tegenover de selectie heeft Van der Sar wel zijn zegje gedaan. "De spelers zijn geraakt", stelt de trainer. "Uiteraard was dit maandag hét thema op de club. We hebben gesproken met de hele spelersgroep, uitleg gegeven en die jongens de ruimte gegeven om te reageren en vragen te stellen. Dat heb ik niet alleen gedaan, ook Edwin van der Sar is daarbij geweest."

Eerder gaf Ten Hag al aan dat hij trots is hoe zijn spelers zich oprichtten na het nieuws over de in ongenade geraakte directeur voetbalzaken. Ajax won met 5-0 van Vitesse en plaatste zich probleemloos voor de halve finale van het bekertoernooi.