Olij kijkt naar Eredivisie: 'Maar ik wil wel ergens eerste keeper worden'

Olij kijkt naar Eredivisie: 'Maar ik wil wel ergens eerste keeper worden'

13-02-2022 12:28
25

Nick Olij kijkt met een schuinoog naar de ontwikkelingen in de Eredivisie, maar weet nog niet zeker of hij komende zomer vertrekt bij NAC Breda. De 26-jarige doelman ziet een rol als stand-in in ieder geval niet zitten.

"Op dit moment is dat niet de rol waarin ik wil zitten. Ik wil zoveel mogelijk spelen en dan zien we in de toekomst wat gaat komen als tweede keeper. Nu wil ik ergens eerste keeper worden. Het is midden februari, dus gebeurt er nog niet zoveel", laat Olij weten aan BN DeStem.

De voormalig jeugdkeeper van AZ houdt de ontwikkelingen in de Eredivisie wel in de gaten. Onder meer bij Go Ahead Eagles, Sparta en Heracles Almelo zou een plekje kunnen vrijkomen. "Met mijn vader heb ik het daarover gehad. Maar uiteindelijk moet een club zich eerst melden bij NAC. Dan moeten de clubs eruit komen. Maar het kan ook zijn dat de nieuwe eigenaar zegt: 'Allemaal leuk en aardig dat er aan je wordt getrokken, maar wij willen eerst ons verhaal op tafel leggen'. Daarom is het nog lang geen uitgemaakte zaak."

Olij heeft nog een contract tot medio 2024 in het Rat Verlegh Stadion. Hoewel NAC dinsdag kansloos verloor van PSV in de KNVB Beker, kreeg de sluitpost na afloop niets dan lof.