Heerenveen-drama krijgt nieuw hoofdstuk: weer geen punten, weer geen goal

13-02-2022 16:28
171

SC Heerenveen wacht nog altijd op het eerste punt van 2022. Ook thuis tegen NEC boekte de ploeg van interim-trainer Ole Tobiasen een nederlaag, de vijfde al dit jaar. En weer werd er niet gescoord.

Na het ontslag van Johnny Jansen hoopte Heerenveen de wind weer in de zeilen te krijgen, maar het gaat onder Tobiasen niet veel beter. Tegen NEC werd pijnlijk duidelijk waar het grootste probleem ligt en dat is voorin. Vrijwel de gehele eerste helft was voor Heerenveen, maar kansen van Amin Sarr en Rami Al Hajj werden niet afgemaakt.

Daar waar Heerenveen niet scoorde, deed NEC dat vlak voor rust wel. De spelers van Heerenveen legden Elayis Tavsan geen strobreed in de weg, zijn schot belandde via de binnenkant van de paal achter doelman Xavier Mous. Heerenveen jaagde de tweede helft op de gelijkmaker, maar liep tegen dezelfde problemen aan als in de eerste helft.

NEC worstelde, maar bleef wel overeind. De bezoekers ontsnapten nadat Sarr een grote kopkans onbenut liet. Via Lasse Schöne leek NEC de wedstrijd kort daarna te beslissen, na opmerkelijk optreden van de arbitrage werd de goal echter alsnog afgekeurd. De VAR oordeelde dat er sprake was van buitenspel, maar wilde de goal niet afkeuren en riep scheidsrechter Richard Martens naar het scherm. Hij hakte de knoop wel door en dus bleef het 0-1.

Door de afgekeurde goal bleef de hoop op een gelijkspel in leven voor Heerenveen. Een goal viel in de zeven minuten blessuretijd niet meer.