Schmidt stippelt plan uit voor Veerman bij PSV: 'Hij is zich aan het ontwikkelen'

Schmidt stippelt plan uit voor Veerman bij PSV: 'Hij is zich aan het ontwikkelen'

21-02-2022 10:28
33

Hoewel het tegen zijn oude club was, vierde Joey Veerman zijn eerste treffer in Eindhovense dienst uitbundig. De spelmaker van PSV tekende voor de beslissende 3-1 tegen sc Heerenveen. Dat doelpunt leidde hij zelf in door agressief druk te zetten.

Veerman hoopt niet dat hij nu het stempel van balafpakker krijgt. "Nou, ik heb liever niet dat ik dáár bekend om kom te staan", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Ik hoop dat ze me hier gaan zien als iemand die beslissend kan zijn. En oké, ja, als je daarnaast ook wat balletjes afpakt af en toe, is dat mooi meegenomen. Maar ik heb liever dat ze me herinneren om mijn prachtige passes en doelpunten."

Veerman heeft de PSV-fans in rap tempo voor zich gewonnen. "Zongen ze op de tribune ook al voor de goal? Of daarna? Het was leuk om te horen en natuurlijk krijg ik daar vertrouwen van", laat hij weten aan het Eindhovens Dagblad. De Volendammer begon het duel als nummer tien, maar kwam na rust centraal op het middenveld te spelen. "Als tien is het soms zoeken naar de ruimtes en kom je automatisch iets minder aan de bal. Ik kan het wel, maar ben wel iemand die graag naar de zestien toe wil komen. In de tweede helft stond ik vandaag naast Ibrahim Sangaré en die plek voelde voor mij iets vertrouwder", geeft hij toe.

Roger Schmidt denkt dat Veerman op alle posities op het middenveld kan spelen. "Joey kan op het middenveld in alle rollen, van de 6 tot aan de 10-positie", stelt de PSV-coach. "Zijn doel moet zijn om zich bij PSV door te ontwikkelen tot een complete speler. Ik denk dat hij zich ook in het defensieve werk al flink aan het ontwikkelen is."