'PSV in onderhandeling met Manchester City: toptalent wordt in Eindhoven gestald'

'PSV in onderhandeling met Manchester City: toptalent wordt in Eindhoven gestald'

22-02-2022 07:34 Laatste update: 08:10
140

PSV werkt in de strijd om de Braziliaan Sávio Moreira de Oliveira samen met Manchester City. Het zeventienjarige talent staat op het punt om Atlético Mineiro te verruilen voor de Premier League, waarna hij in Eindhoven wordt gestald, melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad.

Het is de bedoeling dat Sávio komende zomer bij PSV aansluit. De jeugdinternational van Brazilië debuteerde op zestienjarige leeftijd al voor Atlético Mineiro en is door zijn prijskaartje nagenoeg onhaalbaar voor de Eindhovenaren. Door zaken met Manchester City te doen, liggen er kansen voor PSV, aldus VI en het ED. Nieuwe regels omtrent het verhuren van spelers maakt het mogelijk dat City de aanvaller via een constructie stalt in de Eredivisie, in plaats van hem uit te lenen.

Momenteel zitten PSV en Manchester City in de onderhandelingsfase. Niet alleen Jong PSV moet beter worden van zijn komst, PSV wil uiteindelijk ook iets aan Sávio kunnen verdienen. Wanneer Atlético Mineiro er met de Engelse topclub uit is, ligt het plan op tafel om Sávio vanaf de zomer in Eindhoven te stallen.