'Bounida bijna zestien jaar: overstap naar Ajax lijkt kwestie van tijd'

'Bounida bijna zestien jaar: overstap naar Ajax lijkt kwestie van tijd'

26-02-2022 11:08
112

Rayane Bounida is pas vijftien jaar, maar hij weet de ogen al op zich gericht in België. Het supertalent van RSC Anderlecht staat ook al jaren in de belangstelling van Europese topclubs en een overstap kan weleens spoedig zijn beslag krijgen: donderdag wordt hij zestien jaar en mag hij op voorstellen ingaan. Een overstap naar Ajax komt daarmee erg dichtbij.

Het is al even duidelijk dat de Amsterdammers de jacht hebben ingezet op Bounida. Hoogstwaarschijnlijk is het pleit zelfs al gewonnen, weet Het Laatste Nieuws. Samen met zijn entourage bracht de aanvallende middenvelder al een uitgebreid bezoek aan het jeugdcomplex van Ajax, De Toekomst. Vanaf komende donderdag, wanneer de dribbelaar zijn zestiende verjaardag viert, kan een overstap definitief afgerond worden.

Wedden

Meer odds

Volgens de Belgische krant staat donderdag met zwart omcirkeld in de agenda van het Anderlecht-bestuur, dat er de voorbije maanden alles aan deed om Bounida aan boord te houden. Dat bleek echter tevergeefs. Volgens Het Laatste Nieuws speelt geld vanzelfsprekend een rol in de keuze voor Ajax, aangezien de familie het niet al te breed heeft. Maar er spelen ook andere factoren mee. Zo is vader Ben al van kindsaf groot fan van Ajax. Tot slot leeft de overtuiging dat er vanuit de jeugdopleiding in Amsterdam meer talenten doorstromen naar de top dan vanuit Brussel.