Bij PSV getipte Bosz heeft leeg palmares: 'Maar zorgt wel voor aantrekkelijk spel'

Bij PSV getipte Bosz heeft leeg palmares: 'Maar zorgt wel voor aantrekkelijk spel'

26-02-2022 11:44
78

Kees Ploegsma senior heeft zijn bedenkingen bij een mogelijke terugkeer van Phillip Cocu bij PSV. Het clubicoon lijkt meer te zien in Peter Bosz, die momenteel aan het roer staat bij Olympique Lyon.

"Als je het kringetje gaat bekijken, en dan beperk ik me tot Nederlandse trainers, zou je misschien bij Peter Bosz uitkomen. En Cocu laat zich nadrukkelijk zien", zegt Ploegsma in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International. Bij Cocu uit hij zijn twijfels. "Ik ben meestal niet zo van het mensen terughalen. Dat heb ik ook bij Huub Stevens gezien en in het verleden nog een paar keer. Het wordt dan vaak ouwe -jongens-krentenbrood. Dat je te lief bent voor elkaar en elkaar de waarheid niet meer durft te zeggen."

Wedden

Meer odds

Mocht PSV toch voor Cocu gaan, dan heeft de voormalig PSV-manager wel een dringend advies. "Dan zou ik meteen Ruud van Nistelrooy als assistent erbij zetten. Dan heb je verfrissing. Als hij inderdaad de toekomstige trainer van PSV is, zou ik hem er na dit seizoen direct al naast zetten. Dan is de combinatie met Cocu in mijn ogen prima. Maar misschien is Peter Bosz ook wel een mogelijkheid."

De voormalig trainer van Heracles Almelo, Vitesse, Ajax, Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen won echter nog geen grote prijzen. "Maar hij zorgde wel voor aantrekkelijk voetbal, hij moet die combinatie een keer gaan maken."