Super League wordt massaal aangevallen: 'Ze doen alsof we een stel idioten zijn'

Super League wordt massaal aangevallen: 'Ze doen alsof we een stel idioten zijn'

03-03-2022 15:50
52

In navolging van UEFA-baas Aleksandr Ceferin heeft ook Javier Tebas zich uitgesproken tegen de nieuwe Super League-plannen. De president van La Liga is woest op Andrea Agnelli, het brein achter de plannen.

De Italiaan, die namens Juventus optreedt, zou donderdag zijn hernieuwde Super League-plannen uiteen willen gaan zetten. Daarin krijgen opnieuw een aantal Europese topclubs een plaatsje en wordt de UEFA buitenspel gezet. Ook nationale competities zouden met de consequenties te maken krijgen en dus bijt Tebas van zich af.

"Iedere keer als ik er over lees, word ik weer boos", zegt hij tijdens de Financial Times Business of Football Summit in Londen. "Ze liegen nog meer dan Poetin, zo sta ik er echt in. Ze zeggen nog dat hun plannen de nationale competities niet zal beïnvloeden, maar ze doen alsof we idioten zijn. Ik voel me beledigd, vernederd. Dit zal veel impact gaan hebben."

Eerder sprak Ceferin, de preses van de UEFA, zich al opnieuw uit tegen de plannen. Hij hekelde de manier waarop de Super League-clubs geld willen verdienen en het feit dat de plannen naar buiten gebracht worden op het moment dat er een oorlog in Europa is.