Oude club zet deur open voor Neres: 'Daar valt over te praten'

Oude club zet deur open voor Neres: 'Daar valt over te praten'

03-03-2022 18:19 Laatste update: 19:08
47

De kans bestaat dat David Neres al na een paar weken vertrekt bij Shakhtar Donetsk. São Paulo heeft de deur wagenwijd opengezet voor een terugkeer van de oud-Ajacied.

Vanwege de oorlogssituatie in Oekraïne moest Neres het land ontvluchten. Hij is inmiddels veilig. Voetbal is voor Neres en zijn omgeving allesbehalve hoofdzaak op dit moment en São Paulo-directeur Carlos Belmonte respecteert dat. "Er zijn spelers in Oekraïne die daar waarschijnlijk niet zullen blijven", zo wordt hij door Globo Esporte geciteerd.

"We hebben gesproken over David Neres. Het is allemaal nog erg vers. Als we Neres een seizoen zouden kunnen krijgen en een deel van zijn salaris over kunnen nemen, valt daar over te praten. We hebben niet de middelen om een speler als hij te kopen, maar we staan ervoor open om hem hier een tijdje te stallen."

Neres speelde acht wedstrijden in het eerste van São Paulo voor hij in januari 2017 voor ongeveer twaalf miljoen euro de transfer naar Ajax maakte. Voor om en nabij datzelfde bedrag nam Shakhtar hem over van Ajax.