'Zwarte dag' voor Vitesse: 'Werk nu achttien jaar hier, dit is echt ongelooflijk'

'Zwarte dag' voor Vitesse: 'Werk nu achttien jaar hier, dit is echt ongelooflijk'

04-03-2022 23:25
64

Vitesse-directeur Pascal van Wijk zit in zak en as na de gestaakte wedstrijd tegen Sparta van vrijdagavond. De wedstrijd werd stilgelegd nadat er vanaf de tribunes voorwerpen naar Sparta-keeper Maduka Okoye werden gegooid: na een afkoelperiode van ongeveer een half uur ging de bal niet meer rollen in Arnhem.

De aangeslagen Van Wijk doet zijn verhaal tegenover ESPN. "Er zijn dingen gebeurd die niet thuis horen in een stadion. Dit is echt ongelooflijk, ik werk nu achttien jaar hier bij de club (eerst als financieel directeur, sinds 2019 als algemeen directeur, red.). Dit is een hele zwarte dag voor ons allemaal, voor de Vitesse-familie, de echte supporters. En niet twee of drie mensen die het verzieken voor de rest."

Wedden

Meer odds

Behalve de incidenten met Okoye werd ook een cameraman van ESPN betrokken bij de rellen: in zijn buurt ontplofte een zwaar stuk vuurwerk. De man kwam met de schrik vrij, maar Van Wijk – die al contact heeft gehad met de cameraman – veroordeelt ook dit incident. "Dit gaat helemaal nergens over, man… "

De KNVB heeft ook al gereageerd op de incidenten en onderscheidt drie opties. De wedstrijd wordt niet meer uitgespeeld en krijgt 0-1 als eindstand, de wedstrijd wordt hervat vanaf het moment van stilleggen of de wedstrijd wordt in zijn geheel overgespeeld.