'PSV lijkt mis te grijpen: Savio vertrekt toch niet naar Eindhoven'

'PSV lijkt mis te grijpen: Savio vertrekt toch niet naar Eindhoven'

05-03-2022 11:09
42

PSV kan de komst van Savio vergeten. De Eindhovense club leek lang goede papieren te hebben om het Braziliaanse talent op huurbasis over te nemen van Manchester City, dat inmiddels een deal heeft met het Franse Troyes FC, meldt GOAL.

PSV wilde Savio (17) op huurbasis overnemen van Manchester City. De Engelse club zou hem dan kopen van Atlético Mineiro en hem dan naar Eindhoven sturen. Dat eerste gebeurt, dat laatste niet.

Manchester City betaalt voor Savio, een buitenspeler, een bedrag van 6,5 miljoen euro, dat door bonussen op kan lopen tot 12,5 miljoen euro. Maar niet PSV, maar Troyes wordt Savio's volgende bestemming. Troyes maakt onderdeel uit van de City Football Group, waardoor de overstap van Savio naar Frankrijk niet per se verrassend is.

Voor Atlético Mineiro is de deal met Manchester City in ieder geval lucratief. De club krijgt voor Savio een hoge transfersom en behoudt tegelijkertijd 12,5 procent van de transferrechten. Dat betekent dat 12,5 procent van de transfersom die Manchester City in de toekomst krijgt naar Brazilië gaat.