PSV treft 'spitsloos' Kopenhagen: 'Dit hebben we nog nooit meegemaakt'

PSV treft 'spitsloos' Kopenhagen: 'Dit hebben we nog nooit meegemaakt'

07-03-2022 15:17 Laatste update: 15:56
93

PSV staat aanstaande donderdag tegenover FC Kopenhagen in de achtste finales van de Conference League en de Denen kampen in aanloop naar de wedstrijd met een hoofdpijndossier. De ploeg heeft namelijk geen enkele spits ter beschikking. 

In de winter trok Kopenhagen met Khouma Babacar een nieuwe aanvalsleider aan, maar de Senegalees blijkt niet speelgerechtigd tegen PSV. De Deense topclub hoopte op medewerking van de UEFA, maar het voetbalorgaan houdt voet bij stuk. Oud-Feyenoorder Nicolai Jorgensen keerde in de winter terug naar zijn vaderland, maar hij is niet ingeschreven voor het restant van de Conference League.

Kopenhagen zag in januari spits Jonas Wind verkassen naar VfL Wolfsburg. Zijn vertrek kon niet intern opgelost worden. Mamoudou Karamoko en Babacar werden gehaald, maar kunnen beiden niet spelen tegen de Eindhovenaren. In de winter mag iedere club drie nieuwe spelers inschrijven en de Denen kozen voor de zestienjarige buitenspeler Bardghji, de van SS Lazio gehuurde verdediger Denis Vavro en Babacar. De gehaalde vleugelspitsen Akinkunmi Amoo en Paul Mukairu zijn niet opgenomen in de selectie van trainer Jess Thorup.

Dus moet Kopenhagen donderdag in Eindhoven improviseren. "Het is een ongelukkige situatie", stelt sportief directeur Peter Christiansen op de clubsite. "We hebben een vergelijkbare situatie nog nooit meegemaakt, maar in de toekomst zullen we ervoor zorgen dat alle registraties nog een keer worden bekeken. Het is uiteindelijk onze verantwoordelijkheid", trekt hij het boetekleed aan.