'Witte rook in zicht: Heerenveen bereikt akkoord met Van Wonderen'

'Witte rook in zicht: Heerenveen bereikt akkoord met Van Wonderen'

09-03-2022 07:45 Laatste update: 10:01
98

Alles wijst erop dat Kees van Wonderen de nieuwe trainer van sc Heerenveen wordt. De club heeft met de huidige trainer van Go Ahead Eagles nagenoeg een akkoord bereikt, weet de Leeuwarder Courant. 

Volgens de lokale krant staan alle seinen op groen voor de aanstelling van Van Wonderen bij Heerenveen, dat op zoek is naar een permanente opvolger van de onlangs ontslagen Johnny Jansen. Ole Tobiasen neemt de honneurs tot het einde van het seizoen waar. Van Wonderen stond al een tijdje hoog op de lijst bij Heerenveen en lijkt daadwerkelijk in te stappen. 'Een van de vragen is nog wanneer het nieuws wereldkundig wordt gemaakt', schrijft LC.

Van Wonderen is bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer van Go Ahead Eagles. In zijn eerste jaar wist hij promotie naar de Eredivisie af te dwingen en dit seizoen is de club hard op weg om handhaving te realiseren. Het gat met nummer zestien PEC Zwolle is zeven punten.

Een van de taken die Van Wonderen krijgt is het bouwen van een nieuw Heerenveen. Onder Jansen kwam de klad erin en met Tobiasen is het niet beter gegaan. Heerenveen staat op de dertiende plaats, zes punten boven de streep.