Update: Vitesse-miskoop Gong vindt na roemloos vertrek al snel nieuwe club

Update: Vitesse-miskoop Gong vindt na roemloos vertrek al snel nieuwe club

12-03-2022 07:54 Laatste update: 07:48
40

Vitesse neemt per direct afscheid van Hilary Gong. Het contract van de 23-jarige aanvaller is 'in goed overleg' ontbonden, bevestigt de Arnhemse club.

Gong had een aflopend contract dat niet verlengd zou worden. Omdat hij niet voorkwam in de plannen van trainer Thomas Letsch, mag de Nigeriaanse aanvaller met onmiddellijke ingang uitkijken naar een nieuwe club.

Wedden

Meer odds

Vitesse haalde Gong, oud-speler van de Nigeriaanse GBS Football Academy en het Slowaakse AS Trencín, in 2018 voor een slordige twee miljoen euro naar Arnhem. Door haast chronisch blessureleed slaagde hij er nooit in een vaste waarde te worden.

De teller bleef steken op 21 officiële wedstrijden, waarvan twintig als invaller. Dit seizoen speelde Gong zestig minuten. "Twee jaar lang heeft alles tegen gezeten", zei hij afgelopen zomer nog tegen de Gelderlander.

Update: Hilary Gong heeft al snel na zijn vertrek bij Vitesse een nieuwe club gevonden. De aanvaller gaat aan de slag bij het Noorse FK Haugesund. Dat maakt de club via de officiële kanalen bekend. Gong heeft een contract getekend tot het einde van het seizoen. "Ik ben erg tevreden", reageert de aanvaller op zijn transfer. "Ik wil het team zoveel mogelijk helpen om een goed seizoen te hebben."