Nederlands elftal uit het hoofd gezet: 'Daar hoeven we het niet over te hebben'

Nederlands elftal uit het hoofd gezet: 'Daar hoeven we het niet over te hebben'

09-03-2022 21:24
53

Rick Karsdorp houdt geen rekening met een oproep van bondscoach Louis van Gaal. De rechtsback van AS Roma baalt ervan dat hij Oranje gezien zijn statistieken in 2017 voor het laatst heeft vertegenwoordigd, al heeft hij zich erbij neergelegd. 

Karsdorp speelt donderdagavond met Roma in de achtste finales van de Conference League tegen Vitesse en daags voor het duel staat hij ESPN te woord. De oud-Feyenoorder hoeft eind maart niet opnieuw naar Nederland te vliegen, om zich in Zeist bij het Nederlands elftal te voegen. "Daar hoeven we het helemaal niet over te hebben. Ik heb het helemaal uit mijn hoofd gezet", doelt Karsdorp op een plek in Oranje.

"Als je vorig seizoen veertig à 45 wedstrijden hebt gespeeld en dat aantal dit seizoen waarschijnlijk weer aantikt en je hebt nooit wat gehoord van de KNVB... Dan moet je ook eerlijk zijn. Er komen weer nieuwe spelers, dan hoeft het niet", vervolgt de rechtspoot. Van Gaal nam in zijn voorselectie wel Bayer Leverkusen-back Jeremie Frimpong op, die mogelijk aanstaande interlandperiode debuteert. "Ik moet je eerlijk zeggen, ik kijk niet eens meer naar de lijst", besluit Karsdorp.