Ten Hag: 'Je zou zeggen: een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen'

Ten Hag: 'Je zou zeggen: een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen'

11-03-2022 23:03 Laatste update: 12-03-2022 10:38
148

Erik ten Hag zit met vraagtekens na de wedstrijd van Ajax tegen SC Cambuur, waarin zijn ploeg opnieuw ternauwernood ontsnapte. Door een knal van Ryan Gravenberch voorkwam Ajax puntenverlies.

"Je zou zeggen dat een ezel zich niet twee keer aan dezelfde steen stoot, maar dat deden we wel", doelt Ten Hag bij ESPN op het duel met RKC Waalwijk, dat ook in blessuretijd beslist werd. "De klasse van de ploeg is wel dat ze het er niet bij hebben laten zitten. Vanaf 1 januari hebben we alle wedstrijden gewonnen, op één na, met goed voetbal. Door vaak individuele fouten keert zo'n wedstrijd. Een andere conclusie kun je niet trekken. Bij beide goals ging een individuele fout vooraf. We zitten in zo'n fase die we snel moeten keren. Anders kun je schade oplopen, dat moeten we zien te voorkomen."

Ajax speelt dinsdag de cruciale Champions League-wedstrijd tegen Benfica. De ploeg van Ten Hag staat er fysiek goed voor. "Ik ben blij dat ik Brobbey en Timber speeltijd heb kunnen geven, Nous heeft een uur kunnen spelen, dus ik denk dat we er vrij goed voor staan."

Tyton
Of Przemyslaw Tyton in de wedstrijdselectie opgenomen kan worden, is nog de vraag. De doelman staat nog niet ingeschreven. "Dat ziet er goed uit, maar het moet nog wel bevestigd worden. Eerst moet hij de KNVB geregistreerd worden, voor je het bij de UEFA kunt aanvragen. Die aanvraag is eruit, we wachten op antwoord", zegt Ten Hag.