Driessen: 'Ihattaren wilde crashdieet volgen, begint Ajax absoluut niet aan'

Driessen: 'Ihattaren wilde crashdieet volgen, begint Ajax absoluut niet aan'

15-03-2022 06:49 Laatste update: 07:47
135

Mohamed Ihattaren heeft 17 april 'met rood omcirkeld' in zijn agenda. De Ajacied hoopt in de bekerfinale tegen PSV weer in actie te kunnen komen, vertelt chef voetbal Valentijn Driessen van De Telegraaf bij Vandaag Inside.

Ajax-trainer Erik ten Hag liet vrijdag voor de wedstrijd tegen SC Cambuur weten dat Ihattaren allesbehalve fit is en hij niet kan rennen, waardoor 'alles ophoudt'. Dat werd door sommige media geïnterpreteerd als keiharde kritiek, maar Ten Hag heeft willen zeggen dat er nog geen enkele reden is om Ihattaren bij de selectie van Ajax te halen en de speler er niet klaar voor is. Er is een reden dat Ihattaren in deze situatie zit, voegde Ten Hag nog toe.

"Wat ik ervan hoorde is dat Ihattaren het als een soort aanmoediging heeft gezien en dat hij 17 april met rood omcirkeld heeft staan in zijn agenda. Schrijf die maar op, want dat is de bekerfinale tussen PSV en Ajax", zegt Driessen. 

Ihattaren is momenteel te zwaar en allesbehalve fit. "Hij wilde weer een soort crashdieet volgen. Bij PSV was hij ook veel te zwaar. Binnen vijf of zes weken ben je er dan weer, maar dat kost ontzettend veel kracht en daardoor loop je risico op blessures. Ajax heeft gezegd: daar beginnen we absoluut niet aan, langzaam opbouwen."

"Hij moet dit seizoen uit zijn hoofd zetten en de hele voorbereiding op volgend seizoen meedraaien, dan kom je er vanzelf", zegt René van der Gijp. "Als je door een blessure de hele voorbereiding mist, is dat hartstikke ingewikkeld. Als hij op zestig of zeventig procent zit, heb je er niets aan."