Het is mij opgevallen, dat Onana bij ballen van de zijkant vaak mistast

"Het is mij opgevallen, dat Onana bij ballen van de zijkant vaak mistast"

16-03-2022 08:44
81

Hedwiges Maduro zag Andre Onana dindag een negatieve hoofdrol vertolken bij Ajax. De Amsterdammers gingen door een fout van de Kameroense doelman met 0-1 onderuit tegen Benfica in de achtste finale van de Champions League.

"Het is mij opgevallen, dat hij bij ballen van de zijkant vaak mistast", stelt Maduro, die in het verleden al vaker wees op de zwakte in het spel van Onana, bij Voetbalpraat. "Dat hij de bal weg wil stompen, maar gewoon miszit. Ik kan me nog een goal van Luuk de Jong herinneren in de Johan Cruijff Arena, Benfica-uit en bij de Afrika Cup overkwam het hem ook laatst. Bij ballen vanaf de zijkant ziet hij er gewoon niet goed uit."

"Ik vond hem de afgelopen weken al niet sterk, dus dit kan er ook nog wel bij", vervolgt de oud-Ajacied. "Verdedigend was het verder prima bij Ajax, ook de restverdediging zag er goed uit. Alleen die ene standaardsituatie: het is heel zuur", stelt hij. "Op de belangrijkste momenten hadden ze ook een beetje pech. Die bal kwam bij Berghuis precies voor zijn rechterbeen, of de aanname was net niet goed. Terwijl het heel goede aanvallen waren."

Maduro ziet dat Ajax niet in een overtuigende fase zit. "Ik vond het ook heel stil in de Johan Cruijff Arena, angstig. Je merkt aan alles: het zal toch niet zo'n seizoen worden waarin je alles gaat vergooien? Dat proef ik een beetje."