'Feyenoord kan geen transfervrije keeper meer halen en moet creatief zijn'

'Feyenoord kan geen transfervrije keeper meer halen en moet creatief zijn'

16-03-2022 16:47
73

De zoektocht van Feyenoord naar een nieuwe doelman wordt een lastige. Door de blessure van Justin Bijlow kunnen de Rotterdammers wel een nieuwe doelverdediger gebruiken, maar de opties liggen niet voor het oprapen.

Zo kan het het voorbeeld van Ajax, dat na de kwetsuur voor Remko Pasveer met Przemyslaw Tyton een transfervrije doelman binnenhaalde, niet volgen. De markt voor clubloze keepers is namelijk dicht, zo laat het Algemeen Dagblad optekenen.

Door een speciale regeling bestaat wel nog de mogelijkheid om een keeper uit Rusland of Oekraïne te halen. De FIFA heeft namelijk besloten dat spelers uit die landen zelf mogen kiezen waar ze het seizoen afmaken en dat ze daar transfervrij naartoe kunnen vertrekken. Het AD schrijft dat dat een optie kan zijn voor Feyenoord, maar dat de spoeling erg dun zou zijn.

Het lijkt er dus op dat trainer Arne Slot het seizoen af zal gaan maken met Ofir Marciano, Tein Troost en Thijs Jansen als doelmannen. Eerstgenoemde zal onder de lat gaan staan, terwijl de twee jeugdkeepers paraat moeten staan en er klaar voor moeten zijn als dat nodig is.