'Feyenoord troeft Juventus en Groningen af en wint strijd om Zweeds talent'

'Feyenoord troeft Juventus en Groningen af en wint strijd om Zweeds talent'

19-03-2022 20:59
49

Feyenoord heeft bijna het vijftienjarige talent Jayson Ezeb binnen. De Zweed maakte indruk bij Hammarby IF O19 en dat is meerdere clubs niet onopgemerkt gebleven. De Rotterdammers trekken aan het langste eind.

Dat meldt het doorgaans betrouwbare 1908.nl. Naar verluidt is Ezeb deze week in Nederland geweest om de onderhandelingen af te ronden. Aanstaande dinsdag staat de presentatie van de jongeling op de planning. In Zweden wordt Ezeb gezien als een lange spits met snelheid en een goede techniek. Naast Feyenoord toonden ook FC Groningen, Atalanta Bergamo en Juventus belangstelling in Ezeb.

Wedden

Meer odds

Het is nog onduidelijk in welk team het talent bij Feyenoord instroomt, al lijkt het aannemelijk dat hij in aanmerking komt voor de O18 of O19. De Stadionclub hoopt een nieuwe groeibriljant binnen te hebben gehaald, die over een aantal jaren voor een groot bedrag kan vertrekken uit De Kuip. Technisch directeur Frank Arnesen liet onlangs na zijn contractverlenging al weten een nieuwe weg in te zijn geslagen wat betreft beleid en doelde daarmee onder andere op de scouting. 

"We zijn stap voor stap verder aan het bouwen aan een solide voetbalfundament. We zijn met iets moois bezig, dat begint voorzichtig zijn vruchten af te werpen en ik wil dat proces heel graag nóg verder brengen dan we nu al zijn."