'Ajax wil transfersom-garanties van Bayern en houdt Gravenberch-akkoord af'

25 maart om 12:14

Ajax wil meer garanties van Bayern München dat de transfersom voor Ryan Gravenberch in zijn volledigheid wordt betaald. Dat meldt Fabrizio Romano, die een boekje open doet over de standpunten van de Amsterdammers en Der Rekordmeister.

Het was al langer duidelijk dat Ajax en Bayern in onderhandeling zijn over de pas negentienjarige spelmaker. De regerend Nederlands kampioen kreeg een eerste bod van vijftien miljoen euro aan vast bedrag en tien miljoen euro aan bonussen binnen, maar is daar niet tevreden mee.

Dat ligt enerzijds aan het feit dat Ajax het totaalbedrag liever richting de 35 miljoen euro ziet gaan, maar anderzijds aan de manier waarop de transfersom is opgebouwd. De tien miljoen euro aan bonussen zouden over vijf jaar uitgesmeerd worden en het zijn ook nog eens zogenaamde 'prestatiebonussen', waardoor het allerminst zeker is of Ajax die wel krijgt.

Het slagen van de transfer hangt volledig af van de onderhandelingen tussen de clubs. Romano weet dat een persoonlijke overeenkomst tussen Bayern en Gravenberch in ieder geval niet ver weg meer is en dat daar ook geen struikelblokken meer voor zijn.