Oranje op rapport: geen onvoldoendes, twee uitblinkers tegen Denen

Oranje op rapport: geen onvoldoendes, twee uitblinkers tegen Denen

26-03-2022 22:45
141

Het Nederlands elftal heeft de eerste stap richting het WK in Qatar gezet. Oranje won de oefeninterland tegen Denemarken met 4-2. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit aan de manschappen van bondscoach Louis van Gaal.

Mark Flekken – 6: De 1-1 van Denemarken viel uit het niets. Flekken twijfelde en zette een klein stapje voorwaarts, maar het gaat ver om het een fout te noemen. De kans dat hij de kopbal van Jannik Vestergaard anders wel had gekeerd, is klein. Kort na rust liet Christian Eriksen hem simpelweg kansloos.

Denzel Dumfries – 6: De vleugelverdediger speelt bij Inter in een vergelijkbaar systeem, maar toch was uitgerekend hij nauwelijks zichtbaar. Dumfries kwam niet helemaal uit de verf en wist slechts een enkele keer door te komen over de rechterkant.

Matthijs de Ligt – 6,5: De Juventus-mandekker oogde aanvankelijk geconcentreerd. Hij was sterk aan de bal en scherp in de duels. Naarmaate het duel vorderde bleek echter dat De Ligt nog enigszins zoekende is naar zijn positie in de driemansdefensie.

Virgil van Dijk – 6,5: Van Dijk kreeg weinig te doen in het hart van de defensie. De aanvoerder leek wel uit positie bij de tegentreffer: de 1.99 meter lange Vestergaard had daardoor vrij spel in het doelgebied. Ook bij de goal van Christian Eriksen zat hij er niet echt kort op.

Nathan Aké – 7: Aké stond enigszins verrassend in de basis en pikte zijn goaltje mee. Dat de Manchester City-verdediger sterk is in de lucht, geeft Oranje een extra wapen. Hij gaf zijn visitekaartje af, want ook in de duels stond hij over het algemeen zijn mannetje.

Daley Blind – 6: Als wingback geniet Blind de voorkeur boven Malacia en Wijndal en na een kwartier liet hij zien waarom met een prima voorzet op Bergwijn. Bij de 1-1 is het te makkelijk om naar de Ajax-verdediger te wijzen, daar ging veel meer fout. Echter, bij de tweede tegengoal ging het op snelheid toch weer mis.

Teun Koopmeiners – 6,5: Koopmeiners deed het behoorlijk als controleur, maar kon zijn stempel niet echt drukken op het spel. Hij had een paar keer een mooie bal in huis, maar koos ook net iets te vaak voor het tikkie breed. Desondanks een steady optreden.

Steven Berghuis – 7: Kreeg de voorkeur boven Wijnaldum en kwam veelvuldig vrij tussen de linies. Van daaruit combineerde Berghuis makkelijk met de aanvallers. De Ajacied gaf ook een assist op Aké, alleen was hij zelf niet gelukkig in de afronding.

Frenkie de Jong – 8: Hoe goed hij kan voetballen liet hij onder meer na 27 minuten zien met een fraaie aanname en uitstekende pass op Berghuis. De Jong was zeer actief. Met een heerlijke rush stond hij ook aan de basis van de 4-2, juist op een moment dat Oranje het moeilijker had. De absolute maestro van het team.

Steven Bergwijn – 8: Kreeg de kans naast Memphis en deed het uitstekend. Bergwijn was na tien minuten al gevaarlijk na een goede beweging en niet veel later kopte hij goed raak. De Spurs-aanvaller maakte zich vaak aanspeelbaar en liet goede dingen zien aan de bal. Vooral zijn tweede goal zat er lekker in.

Memphis Depay – 7: We zagen hem eigenlijk minder in gevaarlijke posities dan Bergwijn en Berghuis. De actie na ruim een uur was wel heel fraai. Memphis blijft een speler waar tegenstanders rekening mee mouten houden. Uit een penalty pikte hij ook weer zijn doelpuntje mee.

Invallers
Tyrell Malacia – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Arnaut Danjuma – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Donyell Malen – x: Speelde te kort voor een beoordeling.