Almere kan na rampseizoen nog altijd promoveren: vierde periode blijft foutloos

Almere kan na rampseizoen nog altijd promoveren: vierde periode blijft foutloos

27 March - 16:23
29

Almere City heeft de weg omhoog in de Keuken Kampioen Divisie ingezet. Uit bij MVV, dat dit seizoen bijzonder teleurstellend voor de dag komt, werd met 0-3 gewonnen en dat betekent dat de Flevolanders nog altijd geen puntenverlies hebben geleden in de vierde periode.

Nadat er voor de aftrap nog wat lichte consternatie ontstond over het niet respecteren van het Maastrichtse volkslied door de spelers van Almere City, waren de eerste veertig minuten van de ontmoeting in het rechterrijtje van de Keuken Kampioen Divisie juist bijzonder saai. MVV kon geen vuist maken en de gasten uit Flevoland wachtten tot het juiste moment.

Dat kwam er vijf minuten voor rust. Alhaft brak uit met drie ploeggenoten naast zich, maar besloot ze te negeren en de bal zelf via de onderkant van de lat in de verre kruising te jagen. Die 0-1 bracht MVV vervolgens dusdanig aan het twijfelen, dat in de eerste helft ook nog de tweede Almeerse treffer viel. Weer was het Alhaft die de ruimte kreeg en met links kon scoren.

Klaas Wels, de trainer van de Maastrichtenaren, probeerde met wat omzettingen nog leven in zijn ploeg te krijgen. Dat lukte allerminst en het was alleen nog maar de vraag of de gasten uit Almere nog een doelpunt zouden maken. Dat lukte Jonas Arweiler uiteindelijk in blessuretijd en dat was genoeg om naar de twaalfde plaats op de ranglijst te stijgen. Daarnaast heeft Almere twaalf uit vier in de vierde periode en mag het dus nog hopen op nacompetitie. MVV blijft teleurstellend achttiende.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s