Vink voorspelt Blind-rol in Oranje: 'Achterin te riskant, helemaal op het WK'

Vink voorspelt Blind-rol in Oranje: 'Achterin te riskant, helemaal op het WK'

31 maart - 07:21
47

Marciano Vink adviseert Louis van Gaal in aanloop naar het WK over Daley Blind. De ESPN-analist pleit ervoor om de Ajacied naast Frenkie de Jong op het middenveld te posteren in het Nederlands elftal. 

Vink benadrukt dat hij Blind liever in de as van het veld ziet dan op de linkervleugel. Tegen Duitsland (1-1) dekte de linkspoot in de tweede helft meer door op het Duitse middenrif en Vink zag zodoende de ideale positie voor Blind ontstaan. "Doordat Blind iets voor de verdediging ging spelen, kreeg Nederland meer controle. Frenkie kon daardoor meer shinen, zoals Frenkie dat wil", zegt Vink bij het ESPN-programma Voetbalpraat.

De voormalig speler van onder meer Ajax en PSV ziet een controlerend blok met De Jong en Blind wel voor zich. "In die positie zou er een rol voor Blind zijn, want achterin is het te riskant, al helemaal op zo'n WK", beseft hij. "Afhankelijk van de tegenstander denk ik dat Blind naast De Jong op het middenveld echt zou kunnen."

Tafelgenoot Mike Snoei heeft andere gedachten bij de Oranje-opstelling in Qatar. "Ik denk dat Ryan Gravenberch zich er samen met Cody Gakpo tussen gaat spelen", aldus de clubloze trainer. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s