'FIFA komt Van Gaal en collega's tegemoet en doet WK-voorstel'

'FIFA komt Van Gaal en collega's tegemoet en doet WK-voorstel'

31-03-2022 07:46 Laatste update: 08:35
8

Louis van Gaal mag mogelijk 26 in plaats van 23 spelers meenemen naar het WK in Qatar. De FIFA wil bondscoaches van aanwezige landen meer ruimte geven, waardoor Van Gaal met een grotere selectie aan de start kan staan tijdens het eindtoernooi.

De reden achter de versoepeling van de voetbalbond heeft te maken met het coronavirus, meldt De Telegraaf. Wanneer spelers tijdens het WK besmet worden, kan dit opgevangen worden met meer spelers in de selectie. Of het plan doorgang vindt, is nog niet bekend. Vrijdag voor de loting wordt het voorgelegd aan bondscoaches en officials, klinkt het.

Op het afgelopen EK mocht voormalig bondscoach Frank de Boer ook een beroep doen op een 26-koppige selectie, al moest hij er steeds drie naar de tribune sturen. De afgelopen interlandperiode werd duidelijk dat een selectie van 26 spelers geen overbodige luxe is voor Oranje. Jurriën Timber, Cody Gakpo en Jordan Teze haakten voortijdig af met een blessure, terwijl bij Jong Oranje doelman Fabian de Keijzer afhaakte met een positieve coronatest.