Feyenoord opnieuw gestraft door UEFA: totaal meer dan vier ton aan boetes

Feyenoord opnieuw gestraft door UEFA: totaal meer dan vier ton aan boetes

31-03-2022 13:24 Laatste update: 13:32
112

Feyenoord heeft voor de negende keer dit Europese seizoen een boete gekregen van de UEFA. De Stadionclub wordt gestraft voor ongeregeldheden rondom het Conference League-tweeluik met FK Partizan en moet 79.375 euro aftikken.

Daarnaast moet Feyenoord de schade aan het stadion van Partizan vergoeden. De Rotterdammers spreken op de clubsite van een 'teleurstelling', maar de club is blij dat het niet leidt tot een verbod op uitpubliek in de kwartfinale van de Conference League tegen Slavia Praag. In totaal verhaalde de UEFA deze Europese campagne al 405.250 euro op Feyenoord naar aanleiding van ongeregeldheden. 'Nooit eerder hoefde Feyenoord in de geschiedenis in één seizoen zoveel geld over te maken naar de UEFA wegens ongeregeldheden van supporters', luidt de verklaring op de clubsite.

'De club doet daarom met klem een verzoek aan de achterban om de komende wedstrijden tegen SK Slavia Praag niet tot gedrag over te gaan waardoor er nog meer geld aan de UEFA betaald moet worden', vervolgt Feyenoord. 'De voorwaardelijke straf van een Europese uitwedstrijd zonder uitpubliek blijft actueel. Daarom loopt de club risico om wedstrijden zonder of gedeeltelijk zonder de steun van het publiek te spelen.'