Ibrahimovic open tegen Johnny de Mol: 'Elke ochtend heb ik het even zwaar'

Ibrahimovic open tegen Johnny de Mol: 'Elke ochtend heb ik het even zwaar'

31-03-2022 20:38
19

Zlatan Ibrahimovic vertelt in gesprek met Johnny de Mol over de uitdagingen die hij als veertigjarige topvoetballer aan moet gaan. De Zweedse spits onthult dat hij al enkele jaren niet meer pijnvrij speelt.

Ibrahimovic heeft recent een nieuw boek uitgebracht. Het verhaal gaat onder meer over ouder worden. De Mol constateert namens HLF8 dat Ibrahimovic zich 'erg kwetsbaar opstelt'. "Ik dacht dat ik Superman was", reageert de aanvalsleider van AC Milan. "Op een bepaalde leeftijd kwam ik erachter dat ik dat niet ben: ik moet veel meer op mijn lichaam letten dan vroeger."

Wedden

Meer odds

"Elke ochtend als ik wakker word, zijn de eerste vijf tot tien minuten zwaar", vervolgt Ibrahimovic. "Ik heb een vaste routine in de ochtend en probeer zo fit mogelijk te blijven, zodat ik op top level kan blijven. Vanaf je dertigste gaat de pijn niet meer weg, maar verplaatst het zich in je lichaam."

Ibrahimovic heeft door blessureleed meerdere wedstrijden moeten missen dit seizoen. Toch is de 121-voudig international nog altijd actief als international en in de top van het Italiaanse voetbal. In Serie A-verband was Ibra dit seizoen goed voor acht goals en twee assists in achttien duels.