FIFA wijst niet Qatar - Ecuador, maar Nederland - Senegal aan als openingsduel WK

FIFA wijst niet Qatar - Ecuador, maar Nederland - Senegal aan als openingsduel WK

02-04-2022 07:08 Laatste update: 07:12
72

Niet Qatar - Ecuador, maar Nederland - Senegal wordt de openingswedstrijd van het WK. Uit het speelschema van de FIFA blijkt dat Oranje de eerste wedstrijd van de eindronde speelt en niet gastland Qatar, dat later op de dag pas in actie komt.

Normaal gesproken speelt het gastland de eerste wedstrijd van het WK, maar de FIFA heeft anders besloten. Het Nederlands elftal opent het bal met de wedstrijd tegen het Senegal van Sadio Mané. De wedstrijd wordt op 21 november om 11.00 uur Nederlandse tijd afgewerkt in het Al Thunama Stadium in Doha.

Vanaf 2006 was het zo dat het openingsduel werd gespeeld door het gastland, maar daar wijkt de FIFA in dit geval van af. De wedstrijd tussen Ecuador en Qatar wordt later op de dag pas afgewerkt, na Oranje - Senegal.

Op de eerste dag van het WK staan meteen vier wedstrijden gepland. Naast de twee wedstrijden uit Groep A staan ook de wedstrijden tussen Engeland en Iran en de Verenigde Staten en de winnaar van de Europese play-offs op het programma. Het Nederlands elftal komt daarna op 25 november en 29 november weer in actie.