Update: FIFA reageert op geruchten, voorlopig géén wedstrijden van 100 minuten

Update: FIFA reageert op geruchten, voorlopig géén wedstrijden van 100 minuten

06-04-2022 19:45 Laatste update: 19:41
75

Het zou zomaar kunnen dat alle wedstrijden op het WK in Qatar minimaal honderd minuten gaan duren. De FIFA denkt eraan om de duels met tien minuten te verlengen, om tijdrekken tegen te gaan.

Dat meldt het Italiaanse Corriere dello Sport. Voordat de plannen daadwerkelijk doorgezet kunnen worden, moet de internationale spelregelcommissie (IFAB) wel nog groen licht geven.

Uit statistieken blijkt dat wedstrijden vaak lang stilliggen. Zo wordt er in de Champions League gemiddeld slechts tweederde van de tijd echt gevoetbald. Er zijn in het verleden discussies gevoerd over het invoeren van zuivere speeltijd, maar dat lijkt nu niet aan de orde. Nu moeten wedstrijden van honderd minuten er dus voor zorgen dat tijdrekken minder effectief wordt.

Het is nog niet duidelijk hoe de coaches, bonden en spelers over dit plan denken. In de voetballerij wordt al veel geklaagd over de volle speelkalender, terwijl er nu wedstrijden van negentig minuten afgewerkt worden.

Update: Tijdens het WK van dit najaar zullen er toch geen wedstrijden van honderd minuten zijn. Dat heeft de FIFA woensdagavond laten weten in een officieel statement. 'In reactie op de geruchten en berichten die vandaag (woensdag, red.) de ronde doen: de FIFA wil benadrukken dat er tijdens het komende WK of tijdens welke competitie dan ook geen spelregels veranderd worden', laat de wereldvoetbalbond weten.