'Die 28 miljoen die Ajax van Bayern zou krijgen voor Gravenberch is onzin'

'Die 28 miljoen die Ajax van Bayern zou krijgen voor Gravenberch is onzin'

09-04-2022 11:54
97

Ajax gaat voorlopig geen 28 miljoen euro aan vast transferbedrag ontvangen voor Ryan Gravenberch. Dat weet Mike Verweij, clubwatcher namens De Telegraaf, zeker. Hij stelt dat de onderhandelingen nog altijd gaande zijn.

Onlangs werd in Duitsland gemeld dat Bayern akkoord was met het betalen van 28 miljoen plus bonussen voor de spelmaker van Ajax, maar dat spreekt Verweij met klem tegen. "Ik heb het gecheckt en dat is onzin", zegt hij in de Kick-Off Voetbalpodcast van De Telegraaf. "Van die 28 miljoen is echt geen sprake."

Verweij denkt wel te weten hoe dat bedrag in de media is gekomen. "Er worden rekensommetjes gemaakt. Bayern wil met allerlei bonussen tot maximaal 25 gaan en Ajax zet in op 30. Dan denkt een site: laten wij eens 28 roepen. Maar Bayern München zal moeten opschuiven naar het bedrag van Ajax en er zal een groter gedeelte vast moeten worden."

De Amsterdammers hopen nog dat Gravenberch wil blijven, maar die kans schat de journalist heel klein in. "Dat Gravenberch op weg is naar Bayern München, dat staat wel vast. Ajax heeft nog hoop in gesprekken tussen Huntelaar en de speler zelf om hem langer te laten blijven, maar dat is ijdele hoop."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie