Schmidt noemt Madueke-theorie 'bullshit', Kieft: 'Een ramp voor die jongen'

Schmidt noemt Madueke-theorie 'bullshit', Kieft: 'Een ramp voor die jongen'

15-04-2022 08:57
58

De situatie van Noni Madueke is zorgwekkend. De PSV'er heeft opnieuw een hamstringblessure opgelopen en dat is dit seizoen niet de eerste keer. Het overkwam Madueke hiervoor ook al vier keer. 

Het Eindhovens Dagblad schreef afgelopen weekend dat de warming-up van Madueke tegen RKC Waalwijk wellicht een oorzaak is van de blessure. Madueke zou vroegtijdig naar binnen zijn gehaald. "Nee, dat is bullshit", weerlegt Schmidt bij Veronica.

"Ik hoop het (dat het 'bullshit' is, red.)", zegt Wim Kieft. "Alles wat hij doet is explosief. Het is nooit gedoseerd, maar op de hoogste snelheid. Of hij moet doseren, of nog sterker worden. Het is een enorm probleem met dit soort spelers. Het is een ramp voor die jongen."

"Maar ook voor de club", vult Kees Jansma aan. "Een tijdje terug zeiden we dat het een geweldige speler is, maar inmiddels is hij wel voorbijgestreefd door Doan. Zo gaan de miljoenen wel door je neus. Waar het aan ligt, weet ik niet", zegt Jansma, die het bericht van het ED niet meteen voor waarheid aanneemt. "Ik zet er dus een vraagteken bij, maar er wordt ook getwijfeld aan de geweldige inzet van Madueke."