'Talentvolle huurling klopt op de deur bij Utrecht 1 en mag langer blijven'

'Talentvolle huurling klopt op de deur bij Utrecht 1 en mag langer blijven'

16-04-2022 10:49
8

FC Utrecht gaat waarschijnlijk langer door met Rocco Robert Shein. De Domstedelingen hebben de achttienjarige middenvelder gehuurd van FC Flora Tallinn en omdat hij indruk maakt in het beloftenelftal en de trainingen van het eerste, mag hij blijven.

Dat weet Voetbal International te melden. FC Utrecht huurde de Est met een optie tot koop van Flora en die zal naar alle waarschijnlijkheid gelicht gaan worden. In negen wedstrijden bij Jong FC Utrecht viel Shein op en tijdens een oefenduel met ADO Den Haag was de middenvelder ook bij het eerste elftal één van de uitblinkers.

Wedden

Meer odds

Dat viel ook interim-trainer Rick Kruys op. "Die vond ik ook erg goed. Die jongen laat zich al een tijdje zien, ook vandaag. Hij heeft het al bij Jong gedaan. Ik heb een tijdje op de bank bij Jong FC Utrecht gezeten en daar heb ik dat ook gezien. We gaan kijken hoe hij zich verder ontwikkelt, maar het is zeker iemand om in de gaten te houden."

Volgens VI is het niet ondenkbaar dat Shein dit seizoen nog naar het eerste elftal overgeheveld zal worden. De optie tot koop die Utrecht bedong, bevat een driejarig contract voor de talentvolle Est. Volgend seizoen kan hij dan meestrijden om een plekje op het middenveld van trainer Henk Fraser.