Onrust en Ajax-links, maar Lyon neemt stelling: 'Bosz blijft ook komend seizoen'

Onrust en Ajax-links, maar Lyon neemt stelling: 'Bosz blijft ook komend seizoen'

17-04-2022 23:50 Laatste update: 18-04-2022 08:28
25

Olympique Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas is in de bres gesprongen voor Peter Bosz. L'OL won zondag met liefst 6-1 van Girondins de Bordeaux, maar staat teleurstellend achtste in de Ligue 1 en werd midweeks door West Ham United uit de Europa League geknikkerd.

Na die wedstrijd roerde de fanatieke aanhang zich en werd er volop gespeculeerd over de toekomst van Bosz. Preses Aulas houdt echter vertrouwen in zijn Nederlandse trainer. "Ik houd Bosz binnenboord, ook komend seizoen", laat hij voor de camera van RMC Sport weten. "Het heeft geen zin om te speculeren dat we een nieuwe trainer hebben vastgelegd of zelfs maar benaderd. Daar hebben we niet eens over nagedacht."

De 58-jarige Apeldoorner is bezig aan zijn eerste seizoen in Lyon en ligt nog één jaar vast. Zijn naam zong ook rond bij Ajax, dat naar alle waarschijnlijkheid een opvolger voor Erik ten Hag aan moet stellen. Bosz was tijdens het seizoen 2016/2017 al trainer van Ajax, bereikte toen de Europa League-finale, maar kreeg mot met het toenmalig technisch hart en vertrok naar Borussia Dortmund.